Fiii lui Hosni Mubarak, judecaţi din nou pentru fapte de corupţie

Fiii fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak au fost judecaţi din nou pentru corupţe luni, după ce au fost achitaţi anterior de un alt tribunal într-un alt proces.

141 afișări
Imaginea articolului Fiii lui Hosni Mubarak, judecaţi din nou pentru fapte de corupţie

Fiii lui Hosni Mubarak, judecaţi din nou pentru fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Purtând uniforma albă a penitenciarului, Alaa şi Gamal Mubarak au fost acuzaţi alături de alte şapte persoane de trafic intern şi corupţie.

Ei au fost judecaţi anterior pentru mai multe cazuri de corupţie împreună cu tatăl lor, dar acuzaţiile împotriva lor au fost retrase ca urmare a prescrierii faptelor.

Cei doi au rămas însă în arest din cauza noului proces care a fost deschis luni.

Preşedintele Mubarak a fost condamnat, la 2 iunie, la închisoare pe viaţă, pentru moartea unor manifestanţi în timpul revoltelor care au dus la destituirea sa în 2011. Reprimarea revoltei a provocat oficial moartea a 850 de persoane.

În vârstă de 84 de ani, el este primul lider adus în faţa justiţiei de "Primăvara Arabă". Alţi şase foşti oficiali ai poliţiei au fost achitaţi.

Gamal, în vârstă de 48 de ani, care a condus comitetul politic al partidului puterii sub regimul lui Mubarak, a fost prezentat pentru a-i succeda tatălui său, ceea ce a intensificat furia care a dus la izbucnirea revoltei în ianuarie-februarie 2011 şi la îndepărtarea lui Mubarak de la putere.

Alaa, mai în vârstă, a evitat să se amestece în politică, potrivit zvonurilor, strângând însă o avere impresionantă graţie reţelelor tatălui său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici