Filiala al-Qaida din Magreb lansează un apel la atacarea evreilor şi creştinilor din regiune

Filiala al-Qaida din Magreb a cerut partizanilor săi să atace evreii şi creştinii, precum şi interesele lor din Africa de Nord, într-un comunicat publicat luni pe Internet, în care revendică atacul de săptămâna trecută împotriva ambasadei Israelului în Mauritania.

1 afișare
Imaginea articolului Filiala al-Qaida din Magreb lansează un apel la atacarea evreilor şi creştinilor din regiune

Filiala al-Qaida din Magreb lansează un apel la atacarea evreilor şi creştinilor din regiune

În acest comunicat publicat pe site-uri islamiste, reţeaua al-Qaida din Magrebul islamic (BAQMI) îndeamnă islamiştii nord-africani să "atace interesele evreilor şi creştinilor şi comunităţilor lor din Magrebul islamic".

Ea le cere "să îşi oblige guvernele să suspende relaţiile diplomatice şi comerciale cu Israelul", potrivit comunicatului semnat de liderul BAQMI, Abu Mossab Abdelouadoud, a cărui autenticitate nu a putut fi însă confirmată.

Afirmând că "leii" din cadrul BAQMI s-au pregătit şi şi-au scos săbiile pentru a curăţa pământul islamic de evrei, creştini şi agenţii lor", comunicatul numit "Iată-ne Gaza" arată că atentatul împotriva ambasadei Israelului în Mauritania nu a fost decât "un început".

Postul de televiziune al-Jazeera din Qatar a transmis că reţeaua al-Qaida revendicase atentatul împotriva ambasadei israeliene de la Nouakchott, fără a oferi detalii suplimentare.

Mai multe persoane înarmate au atacat vineri ambasada Israelului, deschizând focul cu armă automată asupra clădirilor oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici