Filmarea care demontează teoria conspiraţiei la atacurile de la 11 septembrie. De ce s-a prăbuşit una dintre clădirile World Trade Center - VIDEO

Atentatele de la 11 septembrie 2001 sunt încă sursa multor controverse, iar numeroase teorii ale conspiraţiei nu au fost încă desfiinţate. Cei care cred că atentatele nu au fost comise de gruparea teoristă al Qaida spun că prăbuşirea clădirii 7 din complexul World Trade Center este dovada conspiraţiei.

54940 afișări
Imaginea articolului Filmarea care demontează teoria conspiraţiei la atacurile de la 11 septembrie. De ce s-a prăbuşit una dintre clădirile World Trade Center - VIDEO

Filmarea care demontează teoria conspiraţiei la atacurile de la 11 septembrie. De ce s-a prăbuşit una dintre clădirile World Trade Center

Un video apărut pe internet pare să dovedească faptul că prăbuşirea clădirii a fost cauzată de căldura intensă dată de flăcări, şi nu de explozivi, aşa cum afirmă conspiraţioniştii, scrie dailymail.co.uk.

Filmul arată imagini de aproape ale etajelor inferioare ale clădirii şi grinzile de metal care se curbează din cauza supraîncălzirii. Curbarea metalului a provocat căderea etajelor unul câte unul, ceea ce a dus la prăbuşirea întregii clădiri.

Videoclipul a fost realizat de un reporter local de ştiri, iar în filmare se pot vedea grinzile metalice care se curbează din cauză flăcărilor de la etajul şase al clădirii.

Nu este clar momentul în care au fost filmate imaginile, însă deoarece clădirea era încă în picioare, se poate crede că aceasta a fost realizată cu mult timp înainte de prăbuşire, care a avut loc la ora 5:21 PM. Reporterul este singura persoană de pe stradă, deci evacuarea persoanelor din zonă pare a fi finalizată.

Investigatorii oficiali au spus că resturile turnurilor de sud şi de nord (care s-au prăbuşit la 9:59AM, respectiv 10:28AM) au provocat daune semnificative clădirii cu numărul 7. Aceasta a ars etaj cu etaj, devenind din ce în ce mai fragilă.

Există încă numeroase teorii ale conspiraţiei referitoare la atentatele din 11 septembrie. Unele persoane cred că Guvernul american a "lăsat atentatele să aibă loc", în timp ce altele cred că autorităţile au avut un rol mai diabolic şi "au intenţionat ca atentatele să aibă loc". Unele dintre teoriile conspiraţiei:

  • niciun avion nu a fost folosit pentru atacuri, deoarece aluminiul din care sunt fabricate acestea nu ar fi putut distruge oţelul din care erau construite Turnurile Gemene. Clădirile ar fi fost ţinta unor demolări interne controlate.

  • Pentagonul a fost lovit cu o rachetă de către oficialii Guvernului american

  • autorităţile au evitat intenţionat doborârea avioanelor

  • zborul United 93, care s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania, a fost doborât intenţionat de avioane ale armatei americane

  • agenţi israelieni au fost implicaţi în atacuri, deoarece FBI a prins cinci dintre ei filmând atacurile de pe acoperişul unei clădiri de locuinţe şi sărbătorind ulterior

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici