Finlanda extinde măsura privind închiderea frontierei cu Rusia

  • Guvernul finlandez a anunţat că va prelungi măsura privind închiderea graniţei sale cu Rusia până la o nouă notificare.
  • Graniţa este închisă de la finalul anului trecut.
  • Decizia a fost luată pentru a opri migraţia în creştere.
309 afișări
Imaginea articolului Finlanda extinde măsura privind închiderea frontierei cu Rusia

Finlanda extinde măsura privind închiderea frontierei cu Rusia

Finlanda, care recent a aderat la NATO, şi-a închis graniţele terestre cu Rusia la sfârşitul anului trecut, după o creştere a numărului de migranţi.

Finlandezii au acuzat Moscova că încurajează migraţia ca răspuns la aderarea sa la NATO. Rusia a respins acuzaţia.

„Autorităţile finlandeze văd asta ca pe o situaţie pe termen lung. Nu am văzut nimic în această primăvară care să ne conducă la concluzia că situaţia s-a schimbat semnificativ", a declarat ministrul finlandez de Interne, Mari Rantanen, potrivit Sky News.

De asemenea, finlandezii au adăugat mai multe porturi pe lista în care călătoriile ar putea fi interzise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici