Finlanda închide aproape toate punctele de frontieră cu Rusia, de vineri

Premierul Finlandei, Petteri Orpo, a anunţat, miercuri, că va închide toate punctele de frontieră cu Federaţia Rusă, în afară de cel mai nordic punct de trecere a vămii.

707 afișări
Imaginea articolului Finlanda închide aproape toate punctele de frontieră cu Rusia, de vineri

Finlanda închide aproape toate punctele de frontieră cu Rusia, de vineri

„Guvernul a decis, miercuri, să închidă de vineri mai multe puncte de frontieră”, a declarat premierul Petteri Orpo într-o conferinţă de presă.

Finlanda va închide trei din cele patru puncte de trecere a frontierei rămase începând de vineri la miezul nopţii, lăsând deschis doar Raja-Jooseppi.

„Raja-Jooseppi este cel mai nordic punct de trecere a frontierei şi este nevoie de un efort real pentru a ajunge acolo”, a spus Orpo.

Finlanda se confruntă în ultima perioadă cu un număr din ce în ce mai mare de migranţi ilegali. Solicitanţii de azil provin dintr-o gamă largă de naţiuni, printre care Yemen, Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia şi Siria, potrivit autorităţilor finlandeze.

Poliţia de frontieră finlandeză a declarat, miercuri, că intrarea ilegală în Finlanda a continuat la graniţa cu Rusia şi s-a mutat în nord, de-a lungul celor 1340 km de graniţă, la Vartius şi Salla, două posturi de frontieră care încă acceptau cereri de azil.

„Există semne din ce în ce mai mari că situaţia se înrăutăţeşte la frontiera de est”, a declarat Orpo.

De la începutul lunii, peste 600 de persoane fără documente de călătorie valabile au ajuns în Finlanda din Rusia, ceea ce a determinat guvernul de la Helsinki să închidă mai multe puncte de trecere şi să acuze Moscova că încurajează traficul de migranţi.

Kremlinul neagă acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici