Finlanda vrea să limiteze intrarea ruşilor în ţară

Finlanda va pregăti o „soluţie naţională” pentru limitarea sau chiar blocarea totală a tranzitului „turiştilor ruşi” pe teritoriul său, a anunţat astăzi de ministrul de externe de la Helsinki.

501 afișări
Imaginea articolului Finlanda vrea să limiteze intrarea ruşilor în ţară

Drapelul Finlandei

Ţara scandinavă a redus deja numărul de vize acordate ruşilor, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Moscova, şi este în prezent singurul membru UE, la graniţa cu Rusia, care le permite trecerea cetăţenii ruşi cu vize Schengen, în urma deciziei Poloniei şi celor trei ţări baltice. la începutul lunii septembrie, de a împiedica intrarea cetăţenilor ruşi.

Guvernul finlandez „a decis să pregătească o soluţie naţională cu privire la modul de limitare sau prevenire completă a acestui trafic turistic rusesc”, a declarat, în această seară, ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto.

Măsurile „ar putea include o nouă legislaţie, care ar fi adoptată foarte rapid, sau o interpretare a legislaţiei actuale”, a adăugat el.

După anunţul lui Vladimir Putin, cel al mobilizării parţiale a sute de mii de rezervişti pentru a-şi relansa ofensiva în Ucraina, traficul de frontieră a fost „normal”, potrivit poliţiştilor de frontieră finlandezi.

Situaţia „nu s-a schimbat semnificativ”, au precizat aceştia pe Twitter, negând zvonurile care circulă online în cozi de câţiva kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici