Firma Lacoste vrea să îi interzică lui Anders Breivik să poarte produsele sale

Firma franceză Lacoste i-a cerut în scris poliţiei norvegiene să îl împiedice pe Anders Breivik să mai apară la tribunal în haine produse de aceasta, după ce a declarat public că este marca sa preferată, potrivit cotidianului Dagbladet, citat de BBC News Online.

742 afișări
Imaginea articolului Firma Lacoste vrea să îi interzică lui Anders Breivik să poarte produsele sale

Firma Lacoste vrea să îi interzică lui Anders Breivik să poarte produsele sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anders Breivik a recunoscut că a ucis 77 de persoane în atacurile din iulie. Lacoste încă nu a comentat asupra unor informaţii potrivit cătora ar fi îngrijorată de asocierea acestuia cu numele său.

În drum spre interogatoriul cu privire la atacuri, Breivik a fost fotografiat îmbrăcat cu o bluză Lacoste de culoarea roşie. În plus, el purta un pulover negru Lacoste în alte imagini difuzate.

Procurorul poliţiei Christian Hatlo a confirmat pentru cotidianul norvegian Dagbladet că poliţia a fost contactată de Lacoste. "Da, am fost contactaţi de Lacoste, dar ceea ce au cerut rămâne între noi", a declarat Hatlo.

Gestul companiei franceze are loc după ce marca americană Abercrombie and Fitch s-a oferit să plătească sume de bani participanţilor la o emisiune MTV, pentru a nu mai purta haine cu marca sa. Firma americană a motivat că asocierea acestora cu hainele sale este contrară "naturii aspiraţionale" a mărcii şi poate "deranja" fanii acesteia. Ea a prezentat preferinţa unui anunit participant la emisiune ca deosebit de dăunătoare şi a oferit bani producătorilor MTV pentru a încuraja participanţii la emisiune să poarte alte mărci de haine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici