Fisuri depistate la trei avioane Boeing 767 ale companiei American Airlines

Compania aeriană American Airlines a depistat fisuri la structura de ataşare a reactoarelor pe aripile a trei avioane de tip Boeing 767, a anunţat marţi Aviaţia civilă americană (FAA), precizând că ancheta continuă.

27 afișări
Imaginea articolului Fisuri depistate la trei avioane Boeing 767 ale companiei American Airlines

Fisuri depistate la trei avioane Boeing 767 ale companiei American Airlines (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"American Airlines făcea o inspecţie de rutină a (avioanelor sale Boeing) 767 (...) când a descoperit fisuri pe structura de fixare a reactoarelor la trei (aparate de tip) 767", a decalrat un purtător de cuvânt al FAA, Les Dorr.

"În prezent, (FAA), American Airlines şi Boeing colaborează pentru a depista cauza acestor fisuri", pentru a putea soluţiona eficient această problemă, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al American Airlines a afirmat ulterior că fisurile au fost depistate la doar două structruri de ataşare, şi nu la trei, şi că FAA fusese înştiinţată în urmă cu două săptămâni.

El a precizat că piesele au fost înlocuite şi că avioanele în cauză sunt din nou în funcţiune.

Purtătorul de cuvânt a explicat că American Airlines a încheiat procedurile de verificare a celor 56 de avioane de tip Boeing 767 de concepţie identică. Alte 17 aparate 767 din flotă sunt concepute diferit şi nu necesită verificări de acest tip, a explicat el.

Compania Boeing nu a precizat câte din cele 900 de avioane de tip 767, în prezent în uz, ar putea avea o defecţiune a acestui element. "Nu este decât o parte" din acest total, a afirmat un purtător de cuvânt, Peter Conte.

Constructorul a solicitat efectuarea de verificări tehnice mai frecvente ale acestui element esenţial deoarece "Boeing consideră că ţine de siguranţă", a adăugat el.

Preţul unei acţiuni a companiei AMR, societatea mamă a American Airlines, a scăzut cu 3,88 la sută în şedinţa Bursei de la New York, ajungând la 7,92 de dolari, într-un context de scădere generală a companiilor aeriene. De asemenea, preţul acţiunilor Boeing a scăzut cu 2,49 la sută, fiind în prezent de 66,28 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici