Fiul creatorului de antiviruşi Evgheni Kaspersky, răpit la Moscova

Fiul antreprenorului rus Evgheni Kaspersky, Ivan Kaspersky, în vârstă de 20 de ani, a fost răpit marţi, în drum spre serviciu, însă firma de programe informatice antivirus a cerut presei să inceteze speculaţiile cu privire la acesta.

133 afișări
Imaginea articolului Fiul creatorului de antiviruşi Evgheni Kaspersky, răpit la Moscova

Evgheni Kaspersky (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Se pare că Ivan Kaspersky a fost dat dispărut în Moscova, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

"Kaspersky Lab cere presei să înceteze să răspândească zvonuri şi speculaţii despre evenimente legate de membrii familiei lui Evgheni Kaspersky", afirmă compania, într-un comunicat. "Evgheni Kaspersky lucrează normal, dar a comentat că informaţia pusă în circulaţie este dăunătoare pentru companie", continuă textul.

Ivan Kaspersky, în vârstă de 20 de ani, se pare că a fost răpit marţi, în drum spre serviciu.

Site-ul rus Life News afirmă că răpitorii au cerut suma de trei milioane de euro (4,3 milioane de dolari), în schimbul eliberării acestuia.

Compania informatică, unul dintre puţinele succese ruseşti care nu sunt legate de sectorul energetic, nu a confirmat, dar nici nu a negat informaţiile.

Răpitorii lui Ivan Kaspersky, fiul cel mic al preşedintelui firmei ruseşti de programe antivirus Kasperksy Lab l-au eliberat joi după ce au primit o răscumpărare, susţine vineri site-ul LifeNews.ru.

"Răscumpărarea pentru eliberarea lui Ivan a fost plătită, nu cunosc valoarea, dar se ştie că tânărul a fost predat", a declarat o sursă apropiată anchetei pentru publicaţia electronică.

Potrivit site-ului, care a obţinut confirmarea informaţiei şi din alte surse, răscumpărarea a fost plătită joi. Tânărul este acum în siguranţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici