Fiul lui Joaquin ”El Chapo” Guzman, eliberat de forţele de securitate mexicane, după ce au avut loc lupte de stradă

Forţele de securitate mexicane l-au eliberat pe fiul lui Joaquin ”El Chapo” Guzman după ce fusese reţinut pentru câteva ore într-o proprietate din oraşul Culiacan din nordul ţării, a declarat ministrul pentru Securitate, Alfonso Durazo, decizia fiind luată pentru protejarea vieţilor oamenilor.

4797 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Joaquin ”El Chapo” Guzman, eliberat de forţele de securitate mexicane, după ce au avut loc lupte de stradă

Forţele de securitate mexicane l-au eliberat pe fiul lui Joaquin ”El Chapo” Guzman

Comentariile lui Durazo au urmat unei declaraţii emise după arestarea fiului fostului lider al cartelului de droguri Sinaloa, Joaquin ”El Chapo” Guzman, în care nu clarificase dacă acesta se mai află încă în custodia poliţiei, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

 

 

În urma reţinerii lui Ovidio Guzman în oraşul Culiacan, Sinaloa, din nordul Mexicului, au avut loc lupte de stradă.

 

Garda Naţională din Mexic, o grupare militarizată de poliţie, responsabilă de lupta împotriva reţelelor mexicane de trafic de droguri, a fost atacată de mai mulţi membri ai grupării infracţionale conduse de „El Chapo”.

Luptele dintre forţele de ordine şi membrii grupării infracţionale au escaladat în nordul Mexicului, după ce Garda Naţională l-a arestat pe unul din fii marelui traficant de droguri mexican, Joaquín "El Chapo" Guzmán, lider al reţelei Sinaloa, aflat în prezent sub arest. Forţele de ordine l-au identificat pe fiul lui „El Chapo”, Ovidio Guzmán López, în timpul unei patrule de rutină din oraşul Culiacán.

Reţinerea lui Ovidio Guzmán a provocat lansarea atacurilor din partea membrilor grupării Sinaloa, ca reacţie la demersul poliţienesc, determinând eliberarea celui reţinut, pentru evitarea amplificării violenţelor împotriva forţelor de ordine.

Conform imaginilor transmise de posturile locale de televiziune, focurile de arme din partea rebelilor înarmaţi vizau forţele de ordine şi maşinile acestora, iar străzile erau împânzite de baricade de foc.

Ministrul mexican de Securitate, Alfonso Durazo a informat că membrii unei patrule a Gărzii Naţionale au fost atacaţi cu focuri de armă venind din interiorul casei în care Guzman locuia, forţându-i să se retragă pentru propria siguranţă. Fiul liderului infracţional a fost reţinut şi ulterior eliberat „pentru a evita creşterea violenţei în regiune, pentru a proteja vieţile personalului nostru şi pentru a reveni la starea de calm a oraşului”, a declarat ministrul Durazo.

Sub conducerea liderului Joaquín "El Chapo" Guzmán, reţeaua infracţională a reprezentant cel mai mare distribuitor de droguri către Statele Unite. În prezent, liderul „El Chapo” este în arest, iar cartelul este controlat parţial de către fiul acestuia, Ovidio Guzmán.

Taguri:
mexic,
el chapo,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici