Fiul lui Osama ben Laden cere atacuri împotriva SUA şi a aliaţilor, într-un mesaj difuzat de Al-Qaida

Reţeaua teroristă Al-Qaida a difuzat o înregistrare audio în care Hamza ben Laden, fiul fostului lider al grupării Osama ben Laden, face apel la comiterea de atacuri împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor lor.

795 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Osama ben Laden cere atacuri împotriva SUA şi a aliaţilor, într-un mesaj difuzat de Al-Qaida

Osama ben Laden (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Al-Qaida a publicat un mesaj audio despre care susţine că îi aparţine lui Hamza ben Laden, unul dintre fiii fostului lider terorist Osama ben Laden, reatează BBC News Online.

Mesajul, postat pe un site al reţelei Al-Qaida, le cere susţinătorilor grupării din Kabul, Bagdad şi Gaza să declanşeze jihadul (războiul sfânt) la Washington, Londra, Paris şi Tel Aviv. Mesajul a fost distribuit ulterior de susţinătorii grupării teroriste pe Twitter.

Aceasta este prima dată când propaganda Al-Qaida îl prezintă pe Hamza ben Laden drept membru oficial al grupării teroriste.

Osama ben Laden a fost ucis de forţele speciale americane în 2011, într-un raid asupra complexului în care locuia în Abbotabad, Pakistan.

Gruparea este condusă de atunci de adjunctul lui ben Laden, Ayman al-Zawahiri.

Locul în care se află Hamza ben Laden, care ar avea aproximativ 25 de ani, nu este cunoscut. El a apărut alături de luptători talibani, în imagini difuzate de televiziunea Al-Jazeera la începutului conflictului declanşat de SUA în Afganistan, în 2001.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici