Fiul lui Roman Abramovici a primit un nou paşaport lituanian. Miliardarul rus ar putea astfel să evite sancţiunile occidentale

Fiul lui Roman Abramovici a primit un nou paşaport lituanian în octombrie 2023, la mai bine de un an după ce tatăl său a fost adăugat pe lista de sancţiuni a UE, a relatat vineri Centrul Siena pentru Jurnalism de Investigaţie din Vilnius.

340 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Roman Abramovici a primit un nou paşaport lituanian. Miliardarul rus ar putea astfel să evite sancţiunile occidentale

Ministerul lituanian de Interne a anunţat în decembrie că investighează circumstanţele în care copiii lui Roman Abramovici, Arkady şi Anna, au obţinut cetăţenia lituaniană, după ce Centrul Siena a publicat o investigaţie pe această temă.

Evaluând informaţii din documente scurse pe internet, denumite "Cyprus Confidential", Centrul Siena a descoperit că Abramovici i-a numit pe cei doi copii beneficiari într-unul dintre fondurile sale, ceea ce l-ar fi putut ajuta să evite sancţiunile SUA, ale Regatului Unit şi ale UE, relatează The Kyiv Independent.

Ministrul de interne Agne Bilotaite a declarat că există planuri de modificare a legii pentru a permite guvernului să revoce cetăţenia lituaniană a cetăţenilor cu dublă cetăţenie care se consideră că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale sau că îşi exprimă sprijinul pentru un stat care ameninţă Lituania, statele membre ale UE şi aliaţii.

Centrul Siena a raportat şi că Anna Abramovici a primit un paşaport lituanian în octombrie 2011 şi a reînnoit documentul în mai 2021.

Bunicii lui Roman Abramovici au trăit în Lituania, ceea ce le-a dat dreptul copiilor săi să solicite cetăţenia lituaniană, conform legii de la acea vreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici