Fiul preşedintelui kîrgîz s-a deplasat în SUA, pe fondul revoltelor din Kîrgîzstan

Fiul preşedintelui kîrgîz, Maksim Bakiev, şi ministrul kîrgîz de Externe, Kadirbek Sarbaiev, au sosit la Washington unde urmează să aibă întrevederi cu oficiali din cadrul Departamentului american de Stat şi al Consiliului naţional de securitate, anunţă postul de radio Vocea Rusiei.

15 afișări
Imaginea articolului Fiul preşedintelui kîrgîz s-a deplasat în SUA, pe fondul revoltelor din Kîrgîzstan

Fiul preşedintelui kîrgîz s-a deplasat în SUA, pe fondul revoltelor din Kîrgîzstan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei surse citate de agenţia rusă Itar-Tass, Sarbaiev nu a făcut comentarii în momentul în care a fost întrebat cine controlează situaţia din Kîrgîzstan.

Liderii opoziţiei din Kîrgîzstan au anunţat miercuri căderea Guvernului ca urmare a ciocnirilor violente dintre poliţie şi opozanţi, care s-au soldat cu zeci de morţi şi au provocat fuga preşedintelui kîrgîz, Kurmanbek Bakiev.

Puterea a fost înlăturată după ce sute de manifestanţi au luat cu asalt sediul Parlamentului şi al preşedinţiei din Bişkek, pe fondul incidentelor violente care au provocat moartea a cel puţin 68 de persoane şi rănirea altor 527, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici