Focar de COVID pe o navă de croazieră. 800 de pasageri au debarcat la Sydney

O navă de croazieră - Majestic Princess - care transporta aproximativ 800 de pasageri cu COVID - a acostat la Sydney. Pasagerii au debarcat în oraş.

232 afișări
Imaginea articolului Focar de COVID pe o navă de croazieră. 800 de pasageri au debarcat la Sydney

Focar de COVID pe o navă de croazieră. 800 de pasageri au debarcat la Sydney

Nava a acostat la Circular Quay sâmbătă dimineaţa, după ce a plecat din Noua Zeelandă. Aceasta va pleca din Sydney spre Melbourne sâmbătă după-amiază.

Aproximativ 4.600 de pasageri şi membri ai echipajului se aflau la bordul navei Majestic Princess când a ajuns la Sydney, scrie The Guardian.

În Australia, persoanelor infectate nu li se cere să se izoleze, dar li se recomandă să rămână acasă cât timp nu se simt bine.

Marguerite Fitzgerald, preşedintele companiei mamă a Majestic Princess, a declarat că toate cazurile au fost asimptomatice sau uşor simptomatice şi că cei bolnavi au fost avertizaţi să stea departe de transportul public.

Acostarea navei a readus în discuţie sosirea la Sydney a vasului Ruby Princess în martie 2020 - la începutul pandemiei din Australia - care a fost în cele din urmă legat de 28 de decese şi peste 600 de infecţii şi a declanşat o anchetă de amploare.

Focarul vine după o creştere bruscă a numărului de cazuri în Australia în ultima săptămână, ceea ce a determinat statul Queensland să le ceară locuitorilor să poarte masca în unităţile sanitare, în spaţii închise şi în mijloacele de transport în comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
navă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici