Focare de antrax, depistate în două sate sârbe situate în apropierea frontierei cu România

Inspectorii Ministerului sârb al Agriculturii au depistat focare de antrax în două sate din nord-estul ţării, situate în apropierea frontierei cu România.

311 afișări
Imaginea articolului Focare de antrax, depistate în două sate sârbe situate în apropierea frontierei cu România

Focare de antrax, depistate în două sate sârbe situate în apropierea frontierei cu România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit site-ului postului B92, focarele de antrax au fost depistate la ferme din satele Bocar şi Novo Miloşevo, situate în apropierea orăşelului Novi Becej, la aproximativ 20 de kilometri de frontiera cu România.

Ministerul sârb al Agriculturii a instituit zone de carantină în cele două sate, pentru protejarea persoanelor şi animalelor.

Potrivit presei, două persoane au fost spitalizate pentru că intraseră în contact cu un animal mort de antrax.

Conform site-ului Novinite.com, cazuri de infecţie cu antrax au fost depistate şi în satul bulgar Ieni Kadin, situat în apropiere de frontiera cu Turcia. Animalele infectate au fost sacrificate de autorităţi, care au instituit o zonă de carantină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici