Focuri de armă în cartierul musulman din Urumqi

Focurile de armă ale poliţiei chineze, care vizează persoane "suspectate că încalcă legea", au provocat moartea a două persoane şi rănirea alteia, luni după-amiază, la Urumqi, capitala regională a provinciei Xinjiang, au anunţat autorităţile municipale.

21 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă în cartierul musulman din Urumqi

Focuri de armă în cartierul musulman din Urumqi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit primelor informaţii, membrii securităţii publice care patrulau au reperat un grup de trei presupuşi infractori uiguri, înarmaţi cu cuţite lungi şi bastoane, care alergau după un alt uigur", a declarat Guvernul din Urumqi.

"Poliţia, în deplină legalitate, a deschis focul, provocând moartea a doi suspecţi şi rănirea altui suspect", a spus el, precizând că rănitul a fost spitalizat.

Mărturiile strânse de AFP au informat, cu puţin timp înainte, asupra acestor focuri de armă într-un cartier musulman din Urumqi.

Evenimentele s-au produs la opt zile după revoltele din 5 iulie care au provocat moartea a 184 de persoane şi rănirea altor 1.680, dintre care 216 au fost rănite grav, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Aceste revolte şi conflicte interetnice care au urmat au avut loc între uiguri, principala minoritate din regiunea autonomă Xinjiang, şi hani, etnia majoritară din China.

Marti si miercuri, hanii furiosi au iesit si ei in strada pentru a se razbuna.

Disidenta uigura în exil, care vorbeşte despre mii de victime posibile, a afirmat că violenţele au început după ce poliţia a reprimat în mod brutal o manifestaţie paşnică.

După noile incidente presupuse de luni, unii locuitori şi-au exprimat disperarea. "Eram atât de mulţumiţi că lucrurile reintră în ordine!", a afirmat un medic uigur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici