Focuri de armă într-un club pentru homosexuali din capitala Norvegiei. Două persoane au fost ucise şi cel puţin 14 sunt rănite

Două persoane au fost ucise şi 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte şi pe străzile din apropiere din capitala Norvegiei, Oslo, a anunţat poliţia norvegiană.

1048 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă într-un club pentru homosexuali din capitala Norvegiei. Două persoane au fost ucise şi cel puţin 14 sunt rănite

Sursa foto: Twitter

Un suspect despre care se crede că ar fi singurul autor al atacului a fost reţinut, a declarat poliţia pentru reporteri.

Scena crimei s-a extins de la London Pub în clubul de alături şi mai departe pe o stradă din apropiere, unde suspectul a fost prins la câteva minute după ce au început împuşcăturile, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Tore Barstad, pentru ziarul Aftenposten, citează Reuters.

London Pub este un popular bar şi club de noapte pentru homosexuali din centrul oraşului Oslo.

"Am văzut un bărbat sosind cu o geantă, a luat o armă şi a început să tragă", a relatat jurnalistul Olav Roenneberg de la postul public de radio şi televiziune NRK.

Încă nu este clar care a fost motivul atacului.

Oslo urmează să organizeze parada anuală Pride în cursul zilei de sâmbătă.

"S-a confirmat moartea a două persoane", a anunţat departamentul de poliţie din Oslo într-un tweet.

Aproximativ 14 persoane au fost transportate la spital, mai multe cu răni grave, a precizat poliţia.

Fotografiile publicate de ziarul VG, de postul de televiziune NRK şi de alte publicaţii au arătat o adunare mare de intervenţii de urgenţă în faţa London Pub, inclusiv poliţişti şi ambulanţieri.

Elicopterele au planat deasupra centrului Oslo, în timp ce sirenele ambulanţelor şi ale maşinilor de poliţie se auzeau în tot oraşul.

Spitalul universitar din Oslo a declarat că a intrat în alertă roşie în urma împuşcăturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici