FOCUS: Situaţia traficului aerian în Europa

Traficul aerian în Europa este în continuare perturbat de norul de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, care a determinat anularea a 16.000 de zboruri sâmbătă.

67 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Situaţia traficului aerian în Europa

FOCUS: Situaţia traficului aerian în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe companii aeriene au anunţat anularea zborurilor, iar numeroase ţări din nordul, centrul şi sudul Europei au anunţat închiderea spaţiului aerian.

AUSTRIA: spaţiul aerian va rămâne închis până sâmbătă la ora 18.00 GMT

ŢĂRILE BALTICE: spaţiul aerian al Letoniei, Lituaniei şi Estoniei rămâne închis sâmbătă. Traficul a fost suspendat în Letonia şi Estonia până duminică la ora 00.00 GMT

BELARUS: mai multe zboruri au fost anulate, iar altele înregistrează întârzieri. Autorităţile au impus sâmbătă restricţii de zbor în spaţiul aerian.

BELGIA: spaţiul aerian rămâne închis până duminică, la ora 06.00 GMT.

BOSNIA: spaţiul aerian este închis începând de sâmbătă, ora 06.00 GMT, până la 22.00 GMT.

BULGARIA: majoritatea curselor aeriene de pe aeroportul din Sofia au fost anulate, conform Novinite.com. Spaţiul aerian de la nord de Balcani va fi închis începând de sâmbătă, ora 21.00 GMT.

CEHIA: închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până duminică, la ora 10.00 GMT.

CROAŢIA: spaţiul aerian a fost închis sâmbătă, la ora 00.00 GMT

DANEMARCA: închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până duminică, ora 06.00 GMT.

ELVEŢIA: spaţiul aerian este închis până sâmbătă, la ora 18.00 GMT

FINLANDA: anularea zborurilor a fost prelungită până duminică, la ora 12.00 GMT

FRANŢA: cele trei aeroporturi de la Paris şi spaţiul aerian din nordul Franţei rămân închise până luni dimineaţă la ora 6.00 GMT. Aeroporturile din Bordeaux şi Grenoble sunt închise începând de sâmbătă, ora 14.00 GMT, iar "celelalte aeroporturi din sudul Franţei vor rămâne deschise până la ora 18.00 GMT".

GERMANIA: închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până duminică, la ora 06.00 GMT. Toate aeroporturile internaţionale sunt închise, iar compania Lufthansa şi-a anulat toate zborurile până duminică, la ora 12.00 GMT.

IRLANDA: spaţiul aerian, redeschis parţial vineri, a fost închis din nou, până duminică la ora 12.00 GMT. Compania Ryaniar a anulat toate zborurile în Europa de Nord şi ţările baltice, cel puţin luni, la ora 12.00 GMT.

ISLANDA: aeroporturile rămân deschise

ITALIA: spaţiul aerian va fi închis în nordul Italiei, cel puţin până luni, la ora 6.00 GMT.

MAREA BRITANIE: închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până duminică la ora 06.00 GMT, însă traficul ar putea fi reluat treptat în Scoţia şi Irlanda de Nord.

REPUBLICA MOLDOVA: închiderea spaţiului aerian a fost prelungită până sâmbătă, la ora 15.00 GMT, iar toate cursele aeriene de pe aeroportul din Chişinău au fost anulate, potrivit ProTV Chişinău.

OLANDA: spaţiul aerian va rămâne închis cel puţin până duminică, la ora 06.00 GMT. Compania KLM a anulat toate zborurile europene cu decolare de pe aeroportul Schiphol până cel mai devreme sâmbătă la miezul nopţii.

POLONIA: spaţiul aerian rămâne închis până la noi ordine, inclusiv la Cracovia, unde sunt aşteptate duminică 80 de delegaţii străine care vor participa la funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski. Zborurile companiei LOT au fost anulate până luni, ora 12.00 GMT.

ROMÂNIA: Guvernul a decis ca întregul spaţiu aerian pe teritoriul României să fie închis începând de sâmbătă, ora 18.00 (15.00 GMT), până cel puţin duminică la prânz.

RUSIA: spaţiul aerian rămâne deschis, însă cursele către nordul şi vestul Europei au fost anulate. Aeroportul din Kaliningrad, enclavă rusă aflată între Polonia şi Lituania, a fost închis temporar.

SCANDINAVIA: Compania SAS a anulat toate zborurile în Scandinavia la sfârşitul acestei săptămâni, cu excepţia câtorva curse interne în nordul Norvegiei. SAS a anulat deja peste 630 de zboruri joi şi 730 vineri, din cauza închiderii aproape complete a spaţiului aerian al ţărilor nordice şi al mai multor state europene.

SERBIA/MUNGENEGRU/BOSNIA: Spaţiul aerian al Serbiei, Muntenegrului şi o parte din cel bosniac sunt închise începând de sâmbătă, ora 14.00 GMT.

SLOVENIA: spaţiul aerian a fost închis "până la noi ordine", iar compania Adria Airways a anulat toate cursele.

SLOVACIA: spaţiul aerian a fost închis începând de vineri, de la ora 13.00 GMT.

SPANIA : o parte a spaţiului aerian spaniol a fost închisă sâmbătă după-amiază. Compania Iberia a anulat toate zborurile europene, cu excepţia celor către Portugalia, sudul Italiei, Grecia şi Turcia.

UCRAINA: majoritatea aeroporturilor, inclusiv cel din Kiev, au fost închise sâmbătă.

UNGARIA: spaţiul aerian este închis până duminic, ora 10.00 GMT.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici