Fonduri de urgenţă pentru Peru

ONU, SUA, statele europene şi cele din America Latină precum şi numeroase organizaţii neguvernamentale şi Biserica Catolică au anunţat deja acordarea de ajutoare de urgenţă statului Peru, afectat de un seism devastator, relatează AFP, prezentând sumele anunţate până în prezent.

1 afișare
Imaginea articolului Fonduri de urgenţă pentru Peru

Fonduri de urgenţă pentru Peru

Naţiunile Unite "menţin legătura cu Guvernul peruan şi sunt dispuse să susţină eforturile de salvare, luând măsuri precum deblocarea fondurilor de urgenţă şi trimiterea unei echipe de evaluare a nevoilor", a declarat la New York Michele Montas, purtător de cuvânt al secretarului general Ban Ki-moon.

Biroul pentru Coordonarea acţiunilor umanitare din cadrul ONU (OCHA) a anunţat deblocarea a 100.000 de dolari sub formă de ajutor de urgenţă. O sumă egală a fost acordată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), potrivit OCHA.

Federaţia internaţională a societăţilor de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie a anunţat trimiterea a două avioane cu corturi, prelate din plastic, pături şi canistre pentru persoanele sinistrate.

Federaţia a acordat şi 153.000 de dolari, din cadrul fondurilor sale de urgenţă în caz de catastrofă, pentru susţinerea operaţiunilor din Peru.

Papa Benedict al XVI-lea a cerut organizaţiilor Bisericii Catolice să acorde asistenţă persoanelor sinistrate, Biserica Catolică germană anunţând deja că va sprijini statului Peru.

Statele Unite au acordat 100.000 de dolari, sumă destinată nevoilor imediate, a anunţat Gordon Johndroe, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Mai multe ţări europene s-au mobilizat la rândul lor pentru a acorda sprijin în urma seismului devastator.

Premierul spaniol, Jose Luis Zapatero, a subliniat "disponibilitatea Guvernului spaniol de a aduce statului Peru ajutor de urgenţă de care ar putea avea nevoie în aceste circumstanţe".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici