Formaţiunea preşedintelui sud-coreean a câştigat alegerile parlamentare - oficial

Partidul conservator al preşedintelui sud-coreean Lee Myung-Bak a câştigat alegerile legislative organizate miercuri, obţinând 153 de locuri în Parlamentul de 299 de membri, conform rezultatelor oficiale definitive anunţate joi.

23 afișări
Imaginea articolului Formaţiunea preşedintelui sud-coreean a câştigat alegerile parlamentare - oficial

Formaţiunea preşedintelui sud-coreean a câştigat alegerile parlamentare - oficial

Marele Partid Naţional (GNP) a câştigat alegerile în faţa Partidului Democrat Unit (UDP), care va avea doar 81 de locuri.

Anunţarea rezultatelor oficiale a fost întârziată din motive tehnice, potrivit Comisiei electorale.

Noua majoritate parlamentară îi va oferi preşedintelui Lee posibilitatea de aplicare a unor măsuri de relansare economică.

Rata de participare la vot a fost de 46 la sută, cea mai scăzută din istoria Coreei de Sud.

Liderul UDP, Sohn Hak-Kyu, a declarat că rata scăzută de participare "creează o criză a democraţiei".

Comisia Electorală, care se temea de un record al absenteismului, a încercat să atragă alegătorii oferindu-le reduceri la intrarea în muzee şi parcuri.

Preşedintele Lee Myung-Bak, ajuns la putere în urma alegerilor din decembrie 2007, are ca prioritate reformarea economiei.

Alegerile parlamentare au avut loc pe fondul tensiunilor sporite cu Coreea de Nord, după ce regimul comunist a întrerupt dialogul cu Seulul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici