Forţele Aeriene ucrainene: ruşii au folosit pentru prima dată bombardiere strategice

Reprezentanţii Forţelor Aeriene ucrainene susţin că vineri ruşii au folosit pentru prima dată bombardiere strategice în unul dintre cele mai mari atacuri aeriene asupra Ucrainei de la începutul războiului.

39662 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene ucrainene: ruşii au folosit pentru prima dată bombardiere strategice

FOTO Twitter

60 de rachete au lansate până acum asupra Ucrainei şi bombardiere strategice au fost folosite pentru prima dată, au anunţat Forţele Aeriene ucrainene înainte de prânz.

Purtătorul de cuvânt Iurii Inhat a oferit o descriere detaliată a armamentului folosit în atacuri. El a spus că rachetele au fost lansate de pe avioane Tu-95, iar rachetele au fost de tipul Kh-555 şi Kh-101, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că rachete „Kalibr" au fost lansate din Marea Neagră şi că avioanele S300 şi bombardierele Tu22M3 au lansat rachete X-22. Avioane Mig31K au fost observate pe cer, a precizat Inhat.

El a mai spus că „pentru prima dată, ocupanţii au folosit bombardiere strategice Tu95 din zona în care se află aceste avioane, din zona Engels. În plus, au avut loc lansări din nordul Mării Caspice".

Engels este o bază aeriană din Rusia despre care Moscova spune că a fost atacată de drone lansate de Ucraina pe 5 decembrie.

Vineri, au fost raportate atacuri cu rachete în întreaga Ucraină, inclusiv în Kiev, Odesa, Harkov şi Zaporojia. Peste 40 de rachete au fost lansate asupra Kievului în unul dintre cele mai intense atacuri ale războiului de până acum, potrivit unui purtător de cuvânt al Administraţiei militare de la Kiev.

Mykhailo Shamanov a declarat că 37 dintre acestea au fost doborâte, în timp ce rachetele care au reuşit să treacă au lovit infrastructura.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât, de asemenea, 10 rachete deasupra regiunii Dnipropetrovsk, a declarat guvernatorul Valentynn Rezichenko într-o declaraţie separată pe Telegram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici