Forţele armate americane au desfăşurat atacuri aeriene împotriva rebelilor talibani din Afganistan

  • Forţele SUA au desfăşurat atacuri aeriene împotriva talibanilor din Afganistan.
  • Acestea reprezintă un răspuns la decizia talibanilor de a relua violenţele împotriva forţelor afgane.
  • Incidentele au avut loc la scurt timp în urma unei conversaţii între Donald Trump şi unul dintre liderii talibanilor.
2511 afișări
Imaginea articolului Forţele armate americane au desfăşurat atacuri aeriene împotriva rebelilor talibani din Afganistan

Forţele armate americane au desfăşurat atacuri aeriene împotriva rebelilor talibani din Afganistan

Forţele Statelor Unite au desfăşurat miercuri atacuri aeriene ce au vizat insurgenţi talibani aflaţi în provincial Helmand din sudul Afganistanului, a informat un purtător de cuvânt, potrivit The Guardian.

Atacul a fost desfăşurat ca răspuns după ce insurgenţii talibani au reluat violenţele împotriva forţelor de securitate afgane, în urma cărora 20 de soldaţi şi poliţişti din Afganistan au murit.

Purtătorul de cuvânt al forţelor americane în Afganistan, colonelul Sonny Leggett, a declarat că decizia a fost una „defensivă, cu scopul de a opri atacurile”.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce Donald Trump a anunţat că că a avut o conversaţie telefonică "foarte bună" cu Abdul Ghani Baradar, unul dintre liderii Mişcării insurgenţilor talibani afgani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici