Forţele armate din Ucraina: au fost respinse mai multe atacuri ale ruşilor în est

Forţele armate din Ucraina anunţă că au fost respinse mai multe atacuri ale ruşilor în est. Totuşi, ucrainenii se aşteaptă la noi atacuri în cadrul unei mari ofensive care are drept scop cucerirea estului şi sud-estului Ucrainei.

26828 afișări
Imaginea articolului Forţele armate din Ucraina: au fost respinse mai multe atacuri ale ruşilor în est

Forţele armate din Ucraina: au fost respinse mai multe atacuri ale ruşilor în est

Forţele armate ucrainene au prezentat o actualizare a informaţiilor privind invazia rusă. Oficialii ucraineni au anunţat că ruşii se regrupează în Rusia, în apropierea graniţei de est a Ucrainei. Se confirma astfel informaţiile potrivit cărora ruşii pregătesc o mare ofensivă în zona Doneţk, dar ucrainenii se aşteaptă şi la o încercare de preluare a controlului în Mariupol.

În regiunile Doneţk şi Luhansk, armata ucraineană susţine că a respins şase atacuri inamice şi a distrus patru tancuri, precum şi alte câteva vehicule ruseşti. De asemenea, ucrainenii afirmă că au lovit şapte ţinte aeriene, inclusiv un avion şi două elicoptere, anunţă BBC.

Luni, guvernatorul regiunii Luhansk a declarat că Rusia mută vehicule militare în vederea pregătirii unui nou asalt în est. Oficialii occidentali au spus şi ei că se aşteaptă ca Rusia să îşi dubleze sau chiar să îşi tripleze numărul de trupe în regiunea Donbas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici