Forţele de ordine turce ar fi introdus substanţe chimice în tunurile cu apă, la Istanbul

Forţele de ordine turce au introdus substanţe chimice în apa utilizată pentru dispersarea protestatarilor din Istanbul, subiectul declanşând ample dezbateri în Turcia, relatează site-ul ziarului Hurriyet.

231 afișări
Imaginea articolului Forţele de ordine turce ar fi introdus substanţe chimice în tunurile cu apă, la Istanbul

Forţele de ordine turce ar fi introdus substanţe chimice în tunurile cu apă, la Istanbul

Potrivit presei, un gaz lichefiat a fost introdus în tunurile cu apă în cursul operaţiunilor de evacuare a manifestanţilor din Parcul Gezi Taksim. Experţii avertizează că nu există nicio bază legală pentru măsuri de acest fel, relatează site-ul ziarului Hurriyet.

Există imagini care surprind momentul în care agenţi de poliţie adăugau o substanţă în tunurile cu apă.

Un cunoscut avocat turc, Ömer Kavili, a calificat gestul autorităţilor ca fiind unul "extrem de periculos", chiar o "crimă împotriva umanităţii".

Guvernatorul regiunii Istanbul, Hüseyin Avni Mutlu, a explicat că apa a fost "igienizată" înainte de a fi utilizată împotriva demonstranţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici