Forţele de securitate franceze au dejucat două atacuri teroriste de la începutul acestui an

Forţele de securitate franceze au dejucat două atacuri teroriste de la începutul acestui an, a anunţat, duminică, Gerard Collomb, ministrul de Interne al Franţei, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

611 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate franceze au dejucat două atacuri teroriste de la începutul acestui an

Forţele de securitate franceze au dejucat două atacuri teroriste de la începutul acestui an

Într-un interviu acordat postului de radio Europe 1, Collomb a precizat că un individ a fost arestat în luna ianuarie pe motiv că acesta plănuia să comită un atac asupra ”unui centru sportiv important din Franţa”. Un alt suspect a fost reţinut de forţele de securitate franceze, după ce acesta a achiziţionat mai multe tipuri de armament şi mai multe echipamente pentru fabricarea bombelor.

”Din cauză că reţeaua Stat Islamic este pe cale de dispariţie, militanţii jihadişti încearcă să comită atacuri în statele occidentale pentru a distrage atenţia de la înfrângerea reţelei teroriste”, a declarat ministrul francez de Interne.

Collomb a adăugat că în anul 2017, în Franţa, au fost dejucate 20 de atacuri teroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici