Mii de ruşi au participat la un marş în memoria lui Boris Nemţov, asasinat în urmă cu trei ani în apropierea Kremlinului

Mii de oameni au participat, duminică, în Moscova la un marş în memoria lui Boris Nemţov, opozant al regimului condus de Vladimir Putin ce a fost asasinat în urmă cu trei ani în apropierea Kremlinului, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

634 afișări
Imaginea articolului Mii de ruşi au participat la un marş în memoria lui Boris Nemţov, asasinat în urmă cu trei ani în apropierea Kremlinului

Mii de ruşi au participat la un marş în memoria lui Boris Nemţov, asasinat în urmă cu trei ani în apropierea Kremlinului

Participanţii au purtat pancarte inscripţionate cu diferite mesaje împotriva regimului Putin. Marşul a avut loc cu trei săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia.

”Cei care au comandat acest asasinat sunt liberi, nimeni nu-i caută”, a declarat Serghei Mitrohin, preşedintele partidului de opoziţie Iablko.

”Nu este un simplu marş în memoria lui Nemţov, este un protest contra autorităţilor care au permis asasinarea sa”, a declarat un participant la marş.

”Asasinarea lui Nemţov este un act de teroare politică. Toată responsabilitatea pentru această crimă îi aparţine lui Putin”, a declarat Grigor Yavlinski, candidat la alegerile prezidenţiale din Rusia.

Câteva sute de persoane au defilat şi în Sankt Petersburg.

Boris Nemţov a fost vicepremierul Rusiei în perioada în care Boris Elţîn era preşedinte. Ulterior, Nemţov a devenit una dintre principalele figuri ale opoziţiei împotriva lui Vladmiri Putin.

La data de 27 februarie 2015, Nemţov a fost împuşcat mortal în apropierea Kremlinului. Cinci ceceni au fost găsiţi vinovaţi pentru asasinarea lui Nemţov şi au fost condamnaţi de o instanţă din Moscova la 11 ani de închisoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici