Cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter a avut loc, duminică, în Papua Noua Guinee, a anunţat Institutul american de Geofizică, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

1112 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee

Cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 500 de kilomteri de capitala Port Moresby şi a avut loc la ora locală 03.45 (17.45, ora României).

Seismul s-a produs la adâncimea de 35 de kilometri.

Centrul de Avertizare în caz de Tsunami din Pacific nu a emis o alertă de tsunami şi nu au fost raportate victime sau alte pagube materiale.

Seismele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, care se află pe ”centura de foc” a Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tehtonice, activitatea seismică din regiune fiind intensă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici