Statele Unite susţin că trebuie menţinute presiunile economice împotriva Coreei de Nord

Presiunile economice impuse împotriva Coreei de Nord trebuie păstrate până când Phenianul va renunţa la programul nuclear, se arată într-un comunicat emis, duminică, de Casa Albă, în contextul în care Phenianul a semnalat că este dispus să poarte discuţii cu SUA, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

311 afișări
Imaginea articolului Statele Unite susţin că trebuie menţinute presiunile economice împotriva Coreei de Nord

Statele Unite susţin că trebuie menţinute presiunile economice împotriva Coreei de Nord

Reacţia Casei Albe vine în contextul în care un oficial nord-coreean a anunţat că Phenianul este dispus să poarte discuţii cu Washingtonul.

”Vom vedea dacă mesajul de astăzi al Phenianului reprezintă primul pas pe calea privind denuclearizarea. Între timp, Statele Unite şi comunitatea internaţională trebuie să continue să demonstreze Coreei de Nord că programele sale balistice şi nucleare trebuie oprite”, se arată în comunicatul Casei Albe.

În plus, Departamentul de Stat al SUA a transmis că îmbunătăţirea relaţiilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord trebuie să se bazeze pe oprirea programului nuclear al regimului de la Phenian.

Administraţia Donald Trump a anunţat, vineri, noi sancţiuni împotriva regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, după o serie de teste nucleare şi balistice efectuate de regimul de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici