Forţele europene neutralizează două ambarcaţiuni ale piraţilor în largul Somaliei

Două ambarcaţiuni ale piraţilor au fost neutralizate în cadrul operaţiunii europene Atalanta din largul Somaliei, a anunţat vineri comandantul Forţei europene într-un comunicat.

21 afișări
Imaginea articolului Forţele europene neutralizează două ambarcaţiuni ale piraţilor în largul Somaliei

Nava germană de război de tip Emden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O navă-mamă a fost reperată de o patrulă aeropurtată luxemburgheză şi nava germană de război de tip Emden s-a îndreptat în direcţia acestuia.

La sosirea sa, alte două ambarcaţiuni au încercat să evite reţinerea, în timp ce echipajele lor aruncau de la bord scripeţi şi scări, folosite frecvent de piraţi pentru a urca la bord.

Înconjuraţi de elicoptere, toţi piraţii s-au întors, în cele din urmă, pe nava-mamă, o ambarcaţiune a fost distrusă şi o alta confiscată ca dovadă, potrivit comunicatului.

Săptămâna trecută, o fregată franceză a scufundat două nave aparţinând unor presupuşi piraţi somalezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici