Forţele indiene au eliminat toţi teroriştii de la hotelul Taj din Bombay

Garda Naţională de Securitate indiană a anunţat, joi seara, că toţi teroriştii aflaţi în clădirea hotelului Taj Mahal au fost ucişi, după confruntări violente care au durat circa 20 de ore, a anunţat canalul TV CNN-IBN, adăugând că la hotelul Oberoi continuă intervenţia forţelor de ordine.

24 afișări
Imaginea articolului Forţele indiene au eliminat toţi teroriştii de la hotelul Taj din Bombay

Forţele indiene au eliminat toţi teroriştii de la hotelul Taj din Bombay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii Gărzii au precizat că urmează să verifice cu atenţie întreaga clădire, unde a fost auzită, în jurul orei locale 20.00 (16.30, ora României), o explozie puternică.

Prima echipă de intervenţie care a pătruns în clădire a întâmpinat rezistenţă din partea teroriştilor, echipaţi cu armament greu şi baricadaţi în interiorul hotelului.

Cel puţin un militar a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi în cursul operaţiunii de la hotelul Taj, unde au fost găsite cantităţi mari de explozibil şi muniţie, dar şi sume de bani în valută, cărţi de credit falsificate şi bani cash.

Forţele de intervenţie indiene sunt angajate într-o ofensivă de amploare împotriva teroriştilor care mai ocupă două hoteluri şi un centru religios evreiesc din Bombay, după atacurile declanşate cu aproape 24 de ore în urmă şi soldate cu 125 de morţi şi peste 370 de răniţi.

La hotelul Oberoi, confruntările dintre forţele de intervenţie şi terorişti continuă, iar la etajul al patrulea al clădirii a izbucnit un incendiu, conform canalului de televiziune CNN-IBN.

Conform unor informaţii neconfirmate, în clădirea hotelului Oberoi se află în continuare circa 30 de persoane, majoritatea fiind ţinute ostatice de atacatori. În operaţiune sunt implicate forţe ale armatei terestre, marinei, gărzii naţionale de securitate şi ale forţei de acţiune rapidă, care se confruntă cu un număr nespecificat de terorişti.

Aproximativ 20-25 dintre terorişti au ajuns probabil la Bombay cu ajutorul a trei bărci pneumatice, însă navele Marinei indiene au identificat nava-mamă de la bordul căreia au fost lansat ambarcaţiunile.

Unul dintre cetăţenii străini eliberaţi din hotel în cursul zilei de joi a declarat că în clădire se mai aflau între 16 şi 18 terorişti. "Nu vă pot spune mai multe, deoarece aş pune în pericol operaţiunea aflată în curs de desfăşurare", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici