Forţele israeliene au efectuat o incursiune cu buldozere în sudul Fâşiei Gaza

Mai multe vehicule blindate israeliene, între care şi buldozere, au pătruns duminică în Fâşia Gaza, aparent pentru a distruge tuneluri, în apropiere de sectorul în care au avut loc incidente violente la sfârşitul săptămânii, potrivit unor martori oculari.

26 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene au efectuat o incursiune cu buldozere în sudul Fâşiei Gaza

Forţele israeliene au efectuat o incursiune cu buldozere în sudul Fâşiei Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele israeliene au avansat 500 de metri în direcţia Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza, unde au săpat şanţuri adânci şi au tras tiruri de somaţie pentru a-i ţine la distanţă pe agricultori, au precizat sursele citate.

Un purtător de cuvânt al armatet israeliene a declarat că forţele comasate "în apropierea barierei" au descoperit un cadavru şi un dispozitiv exploziv, pe care militarii l-au denonat, ulterior, în mod controlat. Acesta nu a făcut alte precizări.

O echipă medicală palestiniană a recuperat cadavrul unui palestinian ucis, Suleiman Arafat, în vârstă de 27 de ani, frate cu Haitham Arafat, ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă de explozia unui obuz de tanc, în acelaşi sector.

Jihadul Islamic, o grupare radicală palestiniană de dimensiuni reduse, a anunţat într-un comunicat că Suleiman Arafat era unul dintre combatanţii săi şi că acesta a fost ucis în timpul unor confruntări în care au murit şi militari israelieni, vineri. În schimb, potrivit Jihadului Islamic, Haithan Arafat era civil, neimplicat în lupte.

În acest sector din Fâşia Gaza, au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute cele mai devastatoare violenţe înregistrate de la ofensiva Israelului, în urmă cu 14 luni, împotriva mişcării islamiste Hamas, care controlează acest teritoriu palestinian.

Hamas a preluat puterea în Fâşia Gaza cu forţa, în 2007, de la mişcarea Fatah a preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici