Forţele ruseşti din Ucraina ar fi intrat într-o posibilă pauză operaţională. Cât ar urma să dureze

Forţele ruseşti din Ucraina ar fi intrat într-o posibilă scurtă pauză operaţională, în timp ce se pregătesc să reia operaţiunile împotriva Kievului, Harkovului, Mykolayivului şi, posibil, Odesa în următoarele 24-48 de ore, potrivit unuei analize făcută de un grup de experţi şi o organizaţie de cercetare politică cu sediul în SUA.

16430 afișări
Imaginea articolului Forţele ruseşti din Ucraina ar fi intrat într-o posibilă pauză operaţională. Cât ar urma să dureze

Forţele ruseşti din Ucraina ar fi intrat într-o posibilă scurtă pauză operaţională

Un raport publicat recent de Institutul pentru Studiul Războiului, susţine că trupele ruseşti nu au lansat operaţiuni ofensive terestre majore împotriva Kievului, Harkovului sau Mykolayivului în ultimele 24 de ore. Pe de altă parte, forţele ucrainene din apropierea Harkovului au desfăşurat o contraofensivă care ar fi pătruns până la graniţa ruso-ucraineană.

Institutul adaugă că trupele ruseşti au continuat să încercuiască şi să bombardeze Mariupol, în timp ce forţele ruseşti de la est de Harkov şi din nordul regiunii Luhansk par să încerce să facă legătura.

"Trupele ruseşti din jurul oraşului Kherson se pregătesc probabil să reia operaţiunile ofensive împotriva Mykolayiv şi, în cele din urmă, a Odesei, iar infanteria navală rusă din Crimeea continuă să se pregătească pentru operaţiuni", se mai precizează în evaluare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici