Fost ofiţer de poliţie, reţinut în ancheta asupra asasinării ziaristei ruse Anna Politkovskaia

Un fost locotenent-colonel de poliţie rus, bănuit de implicare în asasinarea ziaristei ruse Anna Politkovskaia, a fost reţinut de forţele de ordine ruse, a anunţat redactorul-şef al publicaţiei Novaia Gazeta.

234 afișări
Imaginea articolului Fost ofiţer de poliţie, reţinut în ancheta asupra asasinării ziaristei ruse Anna Politkovskaia

Fost ofiţer de poliţie, reţinut în ancheta asupra asasinării ziaristei ruse Anna Politkovskaia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fostul locotenent-colonel din poliţia Moscova Dmitri Pavliuşenkov a fost reţinut" pentru interogatoriu, a spus Dmitri Muratov, citat de RIA Novosti.

Redactorul-şef adjunct al ziarului, Serghei Sokolov, a afirmat că Pavliuşenkov a organizat asasinatul, formând un grup crimal, repartizând rolurile între membrii acestuia, organizând supravegherea ziaristei şi furnizând pistolul cu amortizor folosit pentru uciderea ei, în 2006.

În cursul procesului desfăşurat în 2009, el a fost citat de acuzare şi interogat în calitate de martor, într-o şedinţă desfăşurată cu uşile închise, a declarat purtătorul de cuvânt al publicaţiei, Nadejda Prusenkova.

La încheierea procesului, cei trei fraţi ceceni puşi sub acuzare au fost achitaţi din lipsă de probe, însă după pronunţarea verdictului ancheta a fost redeschisă, iar ei au fost din nou inculpaţi.

Anna Politkovskaia, care lucra pentru ziarul de opoziţie Novaia Gazeta, a fost unul dintre puţinii ziarişti ruşi care au denunţat încălcarea drepturilor omului în Cecenia şi au criticat deschis abuzurile comise de regimul lui Vladimir Putin, fost preşedinte şi actual premier al Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici