Foştii deţinuţi bulgari din Libia, audiaţi în cazul acuzaţiilor de tortură

Cadrele medicale bulgare eliberate din Libia şi medicul de origine palestiniană vor fi audiaţi, vineri, în cazul acuzaţiilor privind acte de tortură suferite în penitenciarele libiene, relatează site-ul Novinite.com.

2 afișări
Imaginea articolului Foştii deţinuţi bulgari din Libia, audiaţi în cazul acuzaţiilor de tortură

Foştii deţinuţi bulgari din Libia, audiaţi în cazul acuzaţiilor de tortură

Mărturiile celor cinci infirmiere, ale medicului bulgar Zdravko Gheorghiev şi ale colegului palestinian Ashraf al-Hadjudj vor fi folosite ca dovezi principale în procesul intentat împotriva agenţilor de poliţie libieni.

Procurorii bulgari au anunţat că vor continua procesul considerat o reacţie la "parodia de justiţie din Libia", deşi analiştii cred că şansele unui succes sunt reduse dat fiind că au trecut mulţi ani de la comiterea faptelor.

Nouă ofiţeri libieni şi un medic au fost inculpaţi în Libia pentru acte de tortură, dar ulterior au fost achitaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici