Foştii deţinuţi ruşi ar putea fi înrolaţi, după ce Putin a modificat legislaţia

Criminalii şi traficanţii de droguri care au părăsit recent închisorile din Rusia ar putea fi recrutaţi pentru a lupta în Ucraina, conform unei modificări legislative, potrivit Reuters.

655 afișări
Imaginea articolului Foştii deţinuţi ruşi ar putea fi înrolaţi, după ce Putin a modificat legislaţia

Foştii deţinuţi ruşi ar putea fi înrolaţi, după ce Putin a modificat legislaţia

Preşedintele Vladimir Putin a modificat legislaţia privind chemarea rezerviştilor pentru a include bărbaţii condamnaţi pentru infracţiuni grave care au părăsit recent închisoarea.

Foştii deţinuţi condamnaţi pentru infracţiuni sexuale împotriva copiilor sau terorism sunt în continuare excluşi de la serviciul militar.

Soldaţii ruşi au fost acuzaţi de crime în timpul invaziei din Ucraina.

Chiar Ucraina spune că a identificat zeci de mii de posibile crime de război comise de forţele ruseşti.

Rusia neagă că ar fi atacat în mod deliberat civili şi acuză forţele ucrainene că ar fi ţintit cu artileria civilii din zonele controlate de separatişti, ceea ce Ucraina neagă.

În septembrie, au apărut informaţii potrivit cărora grupul de mercenari Wagner recruta prizonieri pentru a lupta în Ucraina în schimbul comutării pedepselor lor.

Legislaţia rusă nu permite comutarea pedepselor cu închisoarea în schimbul serviciului de mercenariat, dar şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost filmat în timp ce le spunea prizonierilor că „nimeni nu se întoarce după gratii” dacă servesc grupului său. Vineri, Wagner şi-a deschis primul sediu oficial în Rusia, în oraşul Sankt Petersburg.

Preşedintele Putin a anunţat că aproximativ 49.000 din cei aproximativ 300.000 de rezervişti chemaţi din septembrie au fost deja repartizaţi în unităţile care servesc în Ucraina.

El a declarat în faţa unui grup de tineri şi tinere dintr-o mişcare controlată de Kremlin, numită Frontul Popular, că „aproximativ 50.000” de voluntari s-au înrolat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici