Fostul director FBI James Comey admite că agenţia a acţionat "cu adevărat neglijent" la începutul investigaţiei privind imixtiunile ruse

Fostul director al FBI, James Comey, a admis că agenţia a acţionat cu "cu adevărat neglijent" la începutul investigaţiei privind imixtiunile electorale ruse şi presupusele contacte între oficiali din echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, relatează site-ul postului CBS.

355 afișări
Imaginea articolului Fostul director FBI James Comey admite că agenţia a acţionat "cu adevărat neglijent" la începutul investigaţiei privind imixtiunile ruse

Fostul director FBI James Comey admite că agenţia a acţionat "cu adevărat neglijent" la începutul investigaţiei privind imixtiunile ruse

"Am greşit", a spus Comey într-un interviu acordat postului Fox News. "Am fost prea sigur ca director în procedurile noastre", a adăugat fostul director FBI, care a fost demis de Trump în 2017.

Comey a făcut aceste afirmaţii după ce inspectorului general al Departamentului Justiţiei, Michael Horowitz, a concluzionat că FBI-ul a comis 17 "omisiuni şi erori semnificative" în legătură cu obţinerea de mandate pentru monitorizarea lui Carter Page, fost consilier de campanie al lui Donald Trump, parte a anchetei privind imixtiunile electorale ruse şi presupusele contacte între oficiali din echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

Totuşi, în pofida erorilor, Horowitz a stabilit că nu există nicio dovadă că agenţia ar fi fost motivată de prejudecăţi politice atunci când a iniţiat investigaţia ce a vizat echipa de campanie a lui Trump şi a concluzionat că anchetatorii au îndeplinit condiţiile minime necesare pentru iniţierea unei investigaţii.

După publicarea raportului lui Horowitz, preşedintele Trump a descris acţiunile FBI drept o încercare de "răsturnare a guvernului".

Liderul de la Casa Albă a comentat după ce Comey a recunoscut erorile FBI că fostul director ar trebui să-şi ceară scuze şi a sugerat că ar putea exista consecinţe penale pentru faptele lui Comey.

"Care sunt consecinţele pentru acest comportament ilegal? Ar putea fi ani de închisoare?", a scris Trump pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici