Fostul mare şahist Anatoli Karpov, deputat din partea partidului Rusia Unită, a fost găsit inconştient, după ce „a căzut rău”

Campionul de şah susţine politica lui Putin, spre deosebire de marele său rival, Kasparov, care face opoziţie.

65488 afișări
Imaginea articolului Fostul mare şahist Anatoli Karpov, deputat din partea partidului Rusia Unită, a fost găsit inconştient, după ce „a căzut rău”

Fostul mare şahist Anatoli Karpov, deputat din partea partidului Rusia Unită, este internat la Terapie Intensă, după ce „a căzut rău”

Anatoli Karpov, de mai multe ori campion mondial la şah cu Uniunea Sovietică şi apoi cu Rusia, se află într-un spital din Moscova, după ce  a suferit un accident. Jucătorul de şah Sergei Karjakin a declarat agenţiei de presă Tass că prietenul său se recuperează. „Este în spital”, a precizat Karjakin, „pentru că a căzut rău”.

Karpov,  71 de ani, a fost găsit inconştient în această dimineaţă, devreme, în apropierea clădirii Dumei de Stat (Parlamentul Rusiei), susţin mai multe conturi de Telegram.

Aceleaşi surse adaugă că a fost transportat la spital şi se află la Terapie Intensivă. Karpov este deputat din partea Rusia Unită, partidul preşedintelui Vladimir Putin.

Sancţionat de UE

El ducea o politică diferită de a marelui său rival, Garry Kasparov, care îl contestă din răsputeri pe Vladimir Putin.

De la începutul războiului din Ucraina, Kasparov a făcut numeroase apeluri la populaţia rusă pentru ca Putin „să piardă controlul celui mai mare joc de şah din istorie”.

Karpov, în schimb, nu şi-a exprimat opoziţia faţă de aşa-numita „operaţiune specială”. El este unul dintre cei 351 de deputaţi sancţionaţi de UE pentru că au votat în favoarea recunoaşterii independenţei republicilor Doneţk şi Lugansk.

Conform unor postările de pe Telegram, Karpov ar fi fost băut, când a suferit accidentul.

Varianta unui accident casnic

Altă versiune indică faptul că fostul campion mondial de şah a fost plasat în comă indusă. El suferă de un traumatism cranian, care, potrivit versiunii oficiale, este rezultatul unui accident casnic.

Fiica sa, Sofia, a trebuit însă să dezmintă informaţia potrivit căreia Karpov ar fi fost descoperit în stare de ebrietate şi ar fi fost atacat nu departe de Duma, unde este deputat.

Agenţia rusă Tass, care îl citează pe Albert Stepanyan, un prieten apropiat al lui Karpov, afirmă că acesta se află într-o stare stabilă şi respinge orice idee de agresiune.

Anatoli Karpov a fost campion mondial de şah între 1975 şi 1985, când a fost detronat de compatriotul său Garry Kasparov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici