Fostul premier al Albaniei, plasat în arest la domiciliu în cadrul unei anchete de corupţie

Un tribunal din Albania a dispus sâmbătă ca fostul preşedinte şi prim-ministru Sali Berisha să fie plasat în arest la domiciliu, în urma unor acuzaţii de corupţie legate de perioada în care a fost în funcţie, potrivit Reuters.

119 afișări
Imaginea articolului Fostul premier al Albaniei, plasat în arest la domiciliu în cadrul unei anchete de corupţie

Sali Berisha

Procurorii îl acuză pe Berisha, în vârstă de 79 de ani, că şi-a folosit influenţa pe când era premier, între 2005 şi 2009, pentru a-l favoriza pe soţul fiicei sale în privatizarea unui teren de stat.

Berisha a negat orice acuzaţie. Berisha conduce în prezent cel mai mare partid de opoziţie din Albania, Partidul Democrat.

„Instanţa a acceptat cererea procuraturii modificând o măsură anterioară şi a dispus acum arestul la domiciliu (n.r. pentru Berisha) fără posibilitatea de a părăsi ţara”, a declarat avocatul lui Berisha, Genc Gjokutaj, după decizia instanţei.

Gjokutaj a declarat că Berisha va face apel la verdict. Fostul premier a negat afirmaţiile, acuzându-l pe actualul prim-ministru Edi Rama că a comis un atac politic pentru a reduce opoziţia la tăcere.

Procuratura nu a prezentat încă rechizitoriul final.

Berisha a fost preşedinte între 1992 şi 1997, după prăbuşirea tumultoasă a comunismului în această ţară săracă din sud-vestul Balcanilor, şi prim-ministru între 2005 şi 2013.

În 2021, SUA au interzis intrarea în ţară a lui Berisha şi a familiei sale, Departamentul de Stat acuzându-l că, în perioada în care a fost prim-ministru, a fost implicat în „acte de corupţie” care au inclus folosirea puterii în interes propriu şi pentru a-şi îmbogăţi rudele şi aliaţii politici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
albania,
premier,
arest

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici