Fostul premier croat Ivo Sanader, spitalizat din cauza unei aritmii cardiace

Fostul premier croat Ivo Sanader, care ispăşeşte o pedeapsă de opt şi jumătate de închisoare pentru corupţie, a fost spitalizat sâmbătă din cauza unei aritmii cardiace, a anunţat duminică postul de televiziune public croat (HRT).

73 afișări
Imaginea articolului Fostul premier croat Ivo Sanader, spitalizat din cauza unei aritmii cardiace

Fostul premier croat Ivo Sanader, spitalizat din cauza unei aritmii cardiace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sanader "a fost spitalizat după ce starea sănătăţii sale s-a deteriorat din cauza unor probleme cardiace. O intervenţie medicală prevăzută iniţial pentru marţi a fost efectuată sâmbătă", a declarat pentru HRT Zlatko Giljevic, directorul spitalului Rebro din Zagreb, unde fostul premier croat a fost internat.

Starea sănătăţii lui Sanader "este stabilă şi el se simte bine" după intervenţia medicală, a adăugat Giljevic.

La mijlocul lui iunie, Curtea Supremă croată a confirmat condamnarea pentru corupţie contra lui Sanader, reducând totuşi pedeapsa iniţială de 10 ani la 8 ani şi jumătate de închisoare.

Ivo Sanader, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat în noiembrie 2012 de un tribunal regional din Zagreb la 10 ani de închisoare pentru corupţie într-un proces cu implicaţii în Ungaria şi Austria.

Atunci, el a fost găsit vinovat pentru luare de mită în valoare de cinci milioane de euro de la compania ungară MOL în contextul preluării de către aceasta a societăţii croate INA, în 2009.

Ivo Sanader a mai fost condamnat în 2012 pentru că a încasat ilegal 482.000 de euro comisioane de la un credit acordat Croaţiei de către banca austriacă Hypo Adria Group în timpul conflictului sârbo-croat (1991-1995), în timp ce era ministru adjunct la Ministerul de Externe.

Acest om politic a condus două guverne conservatoare (2003-2009). De asemenea, el este unul din artizanii aderării ţării sale la NATO, în 2009, şi la Uniunea Europeană, în 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici