Fostul preşedinte al statului Chile a murit într-un accident de elicopter

Fostul preşedinte chilian Sebastián Piñera, care a avut două mandate, a murit într-un accident de elicopter la vârsta de 74 de ani, scrie BBC.

598 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al statului Chile a murit într-un accident de elicopter

Fostul preşedinte al statului Chile a murit într-un accident de elicopter

Corpul fostului preşedinte a fost recuperat de marina chiliană după prăbuşirea într-o regiune în care, potrivit ziarului spaniol El País, îşi petrecea vacanţele cu familia sa în fiecare februarie.

Alte trei persoane aflate la bordul elicopterului au supravieţuit după ce aceasta s-a prăbuşit într-un lac din apropierea oraşului Lago Ranco din sudul ţării.

Anunţând trei zile de doliu şi o înmormântare de stat, succesorul său de stânga în funcţia de preşedinte al Chile, Gabriel Boric, i-a adus un omagiu călduros lui Piñera.

Sebastián Piñera a fost creditat cu o creştere economică rapidă în timpul primului său mandat, între 2010 şi 2014. În străinătate, el a fost poate cel mai bine cunoscut pentru că a supervizat salvarea spectaculoasă a 33 de mineri blocaţi timp de 69 de zile, în Atacama în 2010, o poveste care a impresionat întreaga lume.

Cu toate acestea, cel de-al doilea mandat al său, din 2018 până anul trecut, a fost marcat de tulburări sociale violente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici