Fostul preşedinte din Peru, arestat în SUA: Alejandro Toledo, implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din America Latină | VIDEO

Fostul preşedinte peruvian Alejandro Toledo, acuzat de corupţie în ţara sa, a fost arestat în Statele Unite şi ar putea fi extrădat înapoi în Peru, au informat autorităţile peruviane şi americane, relatează site-ul publicaţiei The Guardian.

587 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte din Peru, arestat în SUA: Alejandro Toledo, implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din America Latină | VIDEO

Fostul preşedinte din Peru, arestat în SUA: Alejandro Toledo, implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din America Latină

Toledo, care s-a aflat la conducerea ţării între 2001 şi 2006, a fost arestat marţi în nordul Californiei, a informat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Fostul preşedinte peruvian a fugit în SUA după ce a fost acuzat în Peru că ar fi primit 20 de milioane de dolari din partea companiei braziliene de construcţii Oderbrecht într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din centrul Americii Latine.

Odebrecht a recunoscut că a oferit mai multor oficiali o sumă totală de 800 de milioane de dolari în schimbul contractelor de muncă publice.

Peru a cerut în mod formal Statelor Unite extrădarea lui Toledo în urmă cu un an.

"Aceasta va fi prima oară când fostul preşedinte va apărea în faţa autorităţile juridice americane, ca pare a procesului privind întoarcerea acestuia în ţară", au informat autorităţile.

Toledo este unul dintre cei patru foşti preşedinţi peruviani implicaţi în scandalul Odebrecht. Pedro Pablo Kuczynski a fost arestat în luna aprilie în urma unor acuzaţii de mită privind investigaţia. Predecesorul acestuia, Ollanta Humala a fost reţinut în 2017.

Predecesorul lui Humala, Alan Garcia, s-a împuşcat în cap pentru a evita să fie arestat în luna aprilie, înfruntând de asemenea acuzaţii privind mita.

Taguri:
sua,
peru,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici