Fostul preşedinte finlandez Mauno Koivisto a murit la vârsta de 93 de ani

Fostul preşedinte finlandez Mauno Koivisto a murit, vineri, la vârsta de 93 de ani într-un spital din Helsinki, a informat administraţia prezidenţială, potrivit DPA.

628 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte finlandez Mauno Koivisto a murit la vârsta de 93 de ani

Fostul preşedinte finlandez Mauno Koivisto a murit la vârsta de 93 de ani

Mauno Koivisto a fost primul social-democrat ales preşedinte al statului, a deţinut două mandate, între 1982 şi 1994, a fost de două ori prim-ministru, ministru de finanţe şi guvernator al Băncii Finlandei.

Fostul preşedinte finlandez suferea de Alzheimer, iar în luna martie soţia sa, Tellervo, a declarat că acesta a fost mutat la un centru de îngrijire.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Mauno Koivisto a luptat ca soldat, iar după terminarea războiului a lucrat în docurile din Turku. Koivisto s-a alăturat în 1947 formaţiunii social-democrate. În timpul preşedinţiei sale a menţinut bune relaţii cu Uniunea Sovietică şi liderul acesteia, Mihail Gorbaciov.

La finalul preşedinţiei lui Mauno Koivisto, Finlanda a încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Mauno Koivisto va fi înmormântat cu funeralii de stat, urmând ca data la care fostul preşedinte va fi condus pe ultimul drum să fie anunţată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici