Fostul prim-ministru britanic David Cameron a fost numit ministru de externe

  • Fostul premier al Marii Britanii, David Cameron, a fost numit luni în funcţia de ministru de externe.
  • Este o numire surpriză făcută de premierul Rishi Sunak, care şi-a remaniat echipa guvernamentală.
670 afișări
Imaginea articolului Fostul prim-ministru britanic David Cameron a fost numit ministru de externe

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Revenirea neaşteptată a lui David Cameron în prima linie a politicii britanice vine după ce acesta şi-a petrecut ultimii şapte ani scriindu-şi memoriile şi implicându-se în afaceri, inclusiv în Greensill Capital, o firmă financiară care ulterior s-a prăbuşit, scrie Reuters.

Dispariţia Greensill a alimentat întrebări cu privire la măsura în care foştii lideri îşi pot folosi statutul pentru a influenţa politica guvernamentală, după ce Cameron a contactat în mod repetat miniştri în 2020 pentru a face lobby pentru firmă.

Biroul lui Sunak a declarat luni că regele Charles a aprobat acordarea unui loc pentru Cameron în Camera superioară a Marii Britanii, Camera Lorzilor, permiţându-i acestuia să se întoarcă în guvern ca ministru, deşi nu mai este un membru ales al parlamentului.

David Cameron, în vârstă de 57 de ani, a fost prim-ministru britanic între 2010 şi 2016, demisionând după rezultatul referendumului pentru Brexit, când Marea Britanie a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici