FOTO. Armata israeliană a lansat raiduri aeriene în Fâşia Gaza

Aeronavele israeliene au efectuat duminică mai multe atacuri în Fâşia Gaza, controlată de mişcarea Hamas, la câteva ore după ce trei rachete au fost lansate din enclava palestiniană spre sudul Israelului, relatează site-ul postului Al-Jazeera.

858 afișări
Imaginea articolului FOTO. Armata israeliană a lansat raiduri aeriene în Fâşia Gaza

Armata israeliană a lansat raiduri aeriene în Fâşia Gaza

Raidurile aeriene au vizat două sedii aparţinând Brigăzilor Qassam, aripa militară a Hamasului, în nordul Fâşiei Gaza, în timp ce o altă serie de atacuri ariene au vizat un alt sediu al Qassam, la vest de oraşul Gaza, au declarat oficialii Hamas.

Armata israeliană a transmis că „avioanele de luptă şi elicopterele de atac au lovit o serie de ţinte teroriste ale Hamas” în Gaza, precum şi „un post militar aparţinând forţei navale a Hamasului din nordul Fâşiei Gaza”.

 

 

 

Nicio grupare palestiniană nu a revendicat atacul cu rachete, dar armata israeliană a declarat că Hamas este responsabil pentru orice atac care „transpiră şi emană” din Fâşia Gaza.

„Hamas va suporta consecinţele pentru acţiunile împotriva civililor israelieni“, a transmis armata într-un comunicat.

Toate cele trei proiectile au fost interceptate de sistemul de aparare Iron Dome, a anunţat armata israeliană.

Medicii au tratat trei persoane din localitatea israeliană Sderot, care au suferit răni minore în timp ce căutau adăpost, după pornirea sirenelor de atac aerian, a informat serviciul medical de urgenţă Magen David Adom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici