FOTO | Asfaltul se topeşte, la propriu, sub picioare, în Turcia, din cauza valului de căldură din Africa de Nord

Turcia a fost lovită în ultimele zile de un val de căldură ce a venit din Africa de Nord, iar la Istanbul s-a înregistrat temperatura record din ultimii 106 ani: 37,2 grade Celsius. Însă atmosfera este mult mai sufocantă din cauza nivelului mare de umiditate din oraş.

2217 afișări
Imaginea articolului FOTO | Asfaltul se topeşte, la propriu, sub picioare, în Turcia, din cauza valului de căldură din Africa de Nord

FOTO | Asfaltul se topeşte, la propriu, sub picioare, în Turcia, din cauza valului de căldură din Africa de Nord

Directorul de la Observatorul Kandilli, Adil Tek, a declarat pentru Hürriyet că 37,2 grade Celsius, temperatura înregistrată prima oară pe 29 iunie 2017, "este cea mai mare măsurată în ultimii 106 ani. Asta înseamnă un record şi ne aşteptăm ca şi acesta să fie depăşit". 

De obicei, în Turcia, temperaturile sunt în această perioadă mai mici cu 6-10 grade. Se simte însă mult mai cald din cauza nivelului foarte ridicat al umidităţii, în oraşe precum Istanbul.

Pe 4 iulie, canicula s-a instalat complet în zona mediteraneană a Turciei, temperaturile ajungând la 43 de grade Celsius în Adana şi 40, în Hatay. 

Pe străzi, oamenii au rămas cu încălţămintea lipită de asfaltul care se topea. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici