FOTO ATACUL din Manchester: Poliţiştii au reţinut un bărbat de 23 de ani, în investigaţia privind explozia

Poliţia din Manchester a anunţat luni că un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost reţinut în oraşul Shoreham-by-Sea, fiind suspectat de acte de terorism, în ancheta privind atacul cu bombă care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena, relatează site-ul BBC News.

691 afișări
Imaginea articolului FOTO ATACUL din Manchester: Poliţiştii au reţinut un bărbat de 23 de ani, în investigaţia privind explozia

Poliţia din Manchester a reţinut un bărbat de 23 de ani, în investigaţia privind atacul cu bombă

"În această dimineaţă, agenţii care investighează atacul de la Manchester Arena au reţinut un bărbat de 23 de ani în Shoreham-by-Sea, Sussex, fiind suspectat de infracţiuni privind acte teroriste. O investigaţie are loc la adresa unde a fost reţinut bărbatul. Până acum, 16 persoane au fost reţinute în legătură cu investigaţia, dintre care două au fost eliberate fără acuzaţii. 14 bărbaţi rămân în arest pentru interogatoriu", se arată într-un comunicat al poliţiei din comitatul Greater Manchester.

 

 

 

Poliţia din Manchester mai desfăşoară percheziţii la adrese din zona Whalley Range din Manchester şi în oraşul Chester.

Duminică, alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi în Manchester - unul în vârstă de 19 ani în regiunea Gorton şi unul de 25 de ani în regiunea Old Trafford.

Nivelul de alertă din Marea Britanie a fost redus de la "critic" la "sever", iar militarii detaşaţi în sprijinul poliţiei vor fi retraşi treptat începând de luni noaptea.

Serviciul britanic de informaţii interne, MI5, va lansa o anchetă internă privind modul în care au fost gestionate avertismentele din partea apropiaţilor lui Salman Abedi, autorul atentatului de săptămâna trecută de la Manchester, potrivit cărora bărbatul reprezenta o ameninţare teroristă.

Potrivit unor informaţii, au existat cel puţin trei alerte în legătură cu tendinţele extremiste ale lui Salman Abedi, care s-ar fi aflat pe o listă cu persoane ce urmează să fie analizate de către serviciile britanice de securitate. În timp ce Abedi studia la colegiul din Manchester, două persoane care îl cunoşteau ar fi apelat la linia antiteroristă, pentru a avertiza poliţia privind viziunile sale extremiste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici