FOTO: Au furat zeci de milioane de dolari, dar s-au dat singuri de gol. Cum a prins FBI-ul doi „Yahoo Boys” din Nigeria

  • „Yahoo Boys” sunt persoanele care practică frauda pe internet şi sunt cunoscuţi în întreaga lume, dar mai ales în Nigeria.
  • Doi nigerieni au fost prinşi de FBI dintr-o prostie: deşi îşi păstrau anonimitatea în „afacerile” online, în social media îşi arătau fără reţinere casele, maşinile sau apartamentele scumpe.
  • Poliţia a confiscat de la ei 40 de milioane de dolari cash, 13 maşini de lux în valoare de 6,8 milioane de dolari, 21 de computere, 47 de smartphone-uri şi două milioane de adrese de email
4729 afișări
Imaginea articolului FOTO: Au furat zeci de milioane de dolari, dar s-au dat singuri de gol. Cum a prins FBI-ul doi „Yahoo Boys” din Nigeria

Sursa FOTO: Instagram

Ai putea avea impresia că astfel de oameni nu pot fi prinşi pentru că sunt foarte inteligenţi, însă doi nigerieni au demontat acest mit: bărbaţii au fost prinşi de FBI cu ajutorul postărilor de pe Instagram, relatează BBC.

Este vorba despre Olalekan Jacob Ponle sau „mrwoodbery”, aşa cum este cunoscut pe Instagram, dar şi despre Ramon Olorunwa Abbas – „hushpuppi” pe Instagram, unde are 2,4 milioane de followeri.

Cei doi bărbaţi nu s-au ferit să se laude cu maşinile, apartamentele şi casele pe care le-au postat pe Instagram cu mesaje despre ”succes”.

„Nu mai lăsa oamenii să te facă să te simţi vinovat pentru averea acumulată”, scrie Olalekan Jacob Ponle în dreptul unei poze în care apare îmbrăcat din cap până în picioare în Gucci şi stă lângă o maşină scumpă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What y’all think about my new bespoke black badge Rolls-Royce Wraith? Lol. This post is to everyone who has been made to feel low about themselves, to those who has been told will never amount to anything, to those who has been looked down upon, I want you to know today that as long as you don’t see yourself as low as they make you seem, as long as you have a valid dream and work hard, and most importantly if you believe in God, you can achieve anything and everything. This post is specially dedicated to all Hushpuppi fans worldwide, to those who don’t know me and has defended and supported me in anyway or the other, to my real friends JJ, Rawflesh, OvaWise, Debo Bentley, SK, Hp and S.p of Ghana and all those that I can’t mention, God bless you all. Make una repost and congratulate me o make my success loud pass my failures and shortcomings 🤣 #RollsRoyce #Bentley #Wraith #Bentayga #BlackBadge #Versace m

O postare distribuită de HUSHPUPPI (@hushpuppi) pe

Feb 27, 2019 la 4:19 PST
 
O lună mai târziu, Ponle sau „mrwoodbery” a fost arestat de poliţiştii americani pentru spălare de bani şi fraudă cibernetică. Alături de el a fost arestat şi Ramon sau „hushpuppi”, acuzat de aceleaşi înşelătorii.

Poliţia a confiscat 40 de milioane de dolari cash, 13 maşini de lux în valoare de 6.8 milioane de dolari, 21 de computere, 47 de smartphone-uri şi două milioane de adrese de email care ar fi ale victimelor de la care cei doi au furat bani.

Cei doi escroci au fost extrădaţi în SUA şi acuzaţi de fraudă electronică şi spălarea de bani obţinuţi din infracţiuni cibernetice.

„Cred că este vorba despre un anume grad de aroganţă din partea lor să creadă atât de mult timp că tacticile lor au fost anonime, iar identităţile online au fost ţinute ascunse, în timp ce au postat în social media, fără grijă, despre bogăţiile lor”, a spus un fost procuror american despre cei doi escroci.

Ramon Olorunwa Abbas – „hushpuppi” a avut în vizor chiar şi o echipă din Premier League (pe care autorităţile nu au numit-o), de la care voia să fure printr-o schemă 124 de milioane de dolari.

Ce este fenomenul ”Yahoo Boys”

„Yahoo Boys” este denumirea pe care nigerienii au dat-o celor care sparg conturi de email ale companiilor sau ale oamenilor foarte bogaţi, urmăresc conversaţiile, apoi iau rolul interlocutorului care trebuie să primească bani.

Astfel, escrocul se dă drept compania sau persoana care are de încasat bani, plătitorul trimite banii, iar aceştia sunt viraţi de fapt în conturile hoţilor.

„Yahoo Boy” este denumirea cunoscută şi la nivel global pentru cei care practică astfel de tactici de fraudă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici