FOTO Un băieţel de 4 ani şi-a salvat mama apelând la numărul de urgenţe scris pe o jucărie

  • Un băieţel de numai 4 ani a reuşit să îşi salveze mama după ce a apelat numărul de urgenţe scris pe maşinuţa sa de jucărie.
  • Mama sa, Charlotte, suferă de crize non-epileptice.
  • În ziua incidentului, Charlotte şi baieţelul ei erau singuri în casă, tatăl copilului fiind la serviciu.
  • Poliţia din Nottinghamshire l-au felicitat pe copil pentru curajul de care a dat dovadă.
1134 afișări
Imaginea articolului FOTO Un băieţel de 4 ani şi-a salvat mama apelând la numărul de urgenţe scris pe o jucărie

Un băieţel în vârstă de numai 4 ani şi-a salvat mama aflată în colaps, după ce a apelat numărul de urgenţă ”999”, scris pe maşinuţa sa de jucărie, scrie BBC.

Mama copilului, Charlotte Khan, a declarat că fiul său, Essa, care suferă de probleme de vorbire, a luat telefonul ei şi a sunat la urgenţe, spunându-le operatorilor doar ”Mama a căzut. Mama ajutor”.

Charlotte susţine că este mândră de Essa, care a reuşit inclusiv să le ofere echipajelor de poliţie cheile casei, strecurându-le în cutia poştală.

Mama băiatului s-a prăbuşit la pământ din cauza unei crize non-epileptice, sâmbătă, în timp ce soţul ei se afla la serviciu: ”M-am lovit la cap şi m-am trezit cu trei sau patru ofiţeri de poliţie care mi-au povestit tot ce s-a întâmplat”.

Poliţiştii i-au povestit mamei că Essa le-a arătat maşinuţa de poliţie pe care a văzut scris numărul pentru urgenţe. ”Ştie să folosească telefonul meu mobil”, a declarat Charlotte.

”Apelul a durat 17 minute. El încerca să comunice cu operatorii, dar ei au putut înţelege doar <<mama a căzut>>”.

Poliţia mai apoi a identificat adresa de la care a fost făcut apelul şi a trimis un echipaj, ca să se asigure că totul e în regulă.

”Poliţiştii se temeau că vor fi nevoiţi să spargă uşa, dar copilul i-a atenţionat că vor găsi cheile în cutia poştală. Chiar şi când au început să bată la uşă, Essa mai întâi s-a uitat pe geam, ca să se asigure că sunt poliţiştii”, a povestit Charlotte.

Mama lui Essa a primit îngrijiri la domiciliul, din partea unui echipaj medical care a sosit la adresă la scurt timp în urma poliţiştilor.

”În continuare sunt uimită de gestul copilului, pur şi simplu nu-mi vine să cred”.

Poliţia din Nottinghamshire plănuieşte să revină acasă la Essa şi să îi mulţumească oficial pentru gestul său curajos. ”Este evident că nu am fi reuşit să salvăm situaţia fără ajutorul lui Essa”, a declarat Sukesh Verma, membru al conducerii secţiei de poliţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici