FOTO VIDEO De ce regina Marii Britanii îşi aniversează de două ori ziua de naştere. Elisabeta a-II-a îşi sărbătoreşte astăzi cei 91 de ani

La doar două luni după ce regina Marii Britanii a împlinit 91 de ani, majestatea sa îşi serbează şi astăzi ziua de naştere, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită "Trooping the Colour" (Salutul culorilor).

2405 afișări
Imaginea articolului FOTO VIDEO De ce regina Marii Britanii îşi aniversează de două ori ziua de naştere. Elisabeta a-II-a îşi sărbătoreşte astăzi cei 91 de ani

De ce regina Marii Britanii îşi aniversează de două ori ziua de naştere. Elisabeta a-II-a îşi sărbătoreşte astăzi cei 91 de ani

Da, regina îşi celebrează ziua de naştere de două ori pe an, mai întâi la aniversarea zilei în care s-a născut, 21 aprilie, apoi la aniversarea "oficială", în iunie, care în 2017 cade în ziua de 17. 

Este o tradiţie stabilită de George al II lea, în 1748 şi are legătură cu starea vremii. George s-a născut în noiembrie, şi pentru că vremea era prea rece pentru o paradă de ziua sa, a schimbat data aniversării. 

Aşa că a combinat sărbătorirea zilei de naştere cu parada militară de primăvara, cunoscută ca Trooping the Colour.

Toţi suveranii britanici pot astfel să-şi sărbătorească ziua în privat, pentru ca mai târziu să o marcheze şi public.

Aniversarea oficială a zilei de naştere a reginei este marcată prin tragerea a 41 de salve de tun, cunoscutul Hyde Park, 21 de salve de tun în Windsor Great Park şi 62 la Tower of London.

Ziua oficială este sărbătorită doar sâmbăta, pentru a participa cât mai mulţi oameni.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici