FOTO Violenţe în Bangkok. Poliţia thailandeză a folosit tunuri de apă asupra protestarilor

  • Poliţia thailandeză a folosit gaze şi tunuri de apă vineri asupra a mii de protestatari în cea mai violentă escaladare a măsurilor faţă de manifestaţiile împotriva guvernului prim-ministrului Prayuth Chan-ocha.
  • Protestatarii s-au adunat în zonele centrale sfidând în ciuda interdiţiei guvernamentale pentru adunări.
  • Protestele conduse de tineri au devenit cea mai mare provocare din ultimii ani pentru Regelui Maha Vajiralongkorn şi instituţia politică dominată de personalităţi militare
524 afișări
Imaginea articolului FOTO Violenţe în Bangkok. Poliţia thailandeză a folosit tunuri de apă asupra protestarilor

„Guvernul dictatorial foloseşte violenţa pentru a dispersa mişcarea populară”, a declarat Tattep Ruangprapaikitseree, unul dintre liderii protestelor.

Regele nu a făcut niciun comentariu direct cu privire la proteste, dar în comentariile difuzate la televiziunea de stat, el a spus că Thailanda „are nevoie de oameni care iubesc ţara şi iubesc monarhia”.

Până acum, poliţia nu a folosit forţă pentru a suprima protestele paşnice care au atras zeci de mii de oameni, deşi peste 40 de manifestanţi - inclusiv mai mulţi lideri - au fost arestaţi în ultima săptămână.

CITESŢTE AICI Mii de oameni au iesit în stradă în Thailanda cerând reforme care să reducă puterile monarhiei: „Jos feudalismul, să trăiască poporul”

Guvernul a interzis joi adunările politice de peste cinci persoane.

Jurnaliştii de la Reuters au spus că apa folosită asupra protestatarilor conţinea substanţe chimice care o fac înţepătoare. Organizatorii au spus protestatarilor să se disperseze la mai mult de trei ore după ce s-au adunat.

„Nu mi-e frică pentru mine. Mă tem mai mult pentru viitorul ţării ”, a declarat pentru Reuters un protestatar de 31 de ani, care nu a vrut să-şi dea numele complet.

Prayuth a preluat puterea ca şef al armatei într-o lovitură de stat din 2014. Criticii spun că anul trecut a organizat alegeri generale trucate pentru a păstra puterea.

El spune că alegerile au fost corecte.

Protestatarii doresc o nouă constituţie, care să o înlocuiască pe cea realizată sub sub stăpânire militară.

„Nu renunţ”, a declarat Prayuth reporterilor după o şedinţă de cabinet de urgenţă, adăugând că măsurile de urgenţă vor fi în vigoare pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici